dimarts, 29 de setembre de 2009

Seminari dimarts 29

En la darrera classe de seminari, el dimarts 22 de Setembre, vàrem conèixer a la nostra tutora Loles, i ens va explicar en que consistirien les hores de seminari.
Ens va repartir uns fulls que havíem d'omplir amb les nostres dades personals, els estudis que havíem cursat fins al moment i altres dades. Un cop vàrem tenir el full escrit vam explicar el que havíem escrit a la persona que teniem al costat, de tal manera que després ens pogués presentar a la resta de la classe i així donant-se a conèixer a tot el grup.
Ja que estàvem en una classe on el grup era força reduït, vàrem aprofitar per consultar diferents dubtes com ara l'anglès; ja que la majoria no tenim el nivell requerit per a començar l'any que ve l'assignatura, o el tema de les convalidacions d'assignatures.
Per acabar, Loles ens va fer un seguit de recomanacions per a una millor adaptació a la universitat i ens va parlar sobre tots el cartells informatius que podem trobar penjats pels passadissos.

dilluns, 28 de setembre de 2009

Apunts de classe TIC (Setmana del 21 al 25 de Setembre)

A classe varem estar mirant el vídeo d'interactivitat i comentant aquells aspectes més complicats d'entendre. Aquí us deixo un resum del que es va parlar.

L'HIPERTEXT: És un sistema que ens permet moure'ns per un text mitjançant paraules clau. És una manera d'organitzar la informació per a una millor comunicació.

HIPERMÈDIA: A diferència de l'hipertext en que només podem treballar amb textos, l'hipermèdia ens permet treballar amb imatges, audio, mapes... i a més es té la possibilitat d'interactuar amb altres usuaris.

Per a més informació us adjunto la pàgina on es troba el vídeo treballat a classe i d'altres que parlen més detingudament d'aquests dos aspectes.

Dígits

També vàrem parlar sobre què era un bloc:

  • Un bloc és un mitjà de comunicació per transmetre informació.

  • Un espai web on es publica i es fan noves entrades.

  • El conjunt d'entrades són els blocs.

  • Existeix la possibilitat de deixar comentàris per a fer arribar les opinions.

  • BLOC- ROLL: Són enllaços a més blocs amb una mateixa temàtica.

  • BLOCÀIRES: Persones que elaboren els blocs.

  • Tipus de blocs:

   • Bloc personal

   • Bloc de l'expert en un tema.

   • Bloc periodístic

   • Bloc educatius:

    • Blocs d'aula i formació: on hi participen alumnes, professors,...

    • Blocs de centre

    • Blocs de TIC

    • (...)

   • Blocs col·lectius

   • Blocs individuals.

(Enllaç a la Vikipèdia)


(Aquest enllaç és un vídeo que parla sobre els blocs)


Les interaccions que es fan entre els blocs s'anomenen BLOGOSFERA.

En els enllaços següents podem trobar els treballs i apunts de l'assignatura en el mateix bloc d'aquesta.

I per últim vàrem parlar sobre les wikis:

He estat buscant informació sobre les wikis i aquest enllaç a la Viquipèdia hem sembla força interessant.

(Viquipèdia).

També vàrem fer un quadre comparatiu entre la web 2.0 i la web 1.0:

 • A diferència de la web 1.0 en que només podien fer aportacions els editors, les institucions, les universitats.. amb la web 2.0 els mateixos lectors poden fer aportacions i donar la seva opinió.
 • També la web 2.0 s'actualitza més ràpid, s'han creat webs socials com el facebook i es poden fer interaccions amb diferents mitjans com per exemple la web cam.


Per a més informació adjunto la pàgina de la Viquipèdia que de ben segur ho explica bastant millor que jo.


Agrairé les aportacions que vulgueu fer així com la correcció de tot allò que no hi esteu d'acord o que creieu que m'hagi pogut equivocar.
dissabte, 19 de setembre de 2009

Exercici video Interactivitat


INFORMACIÓ RELLEVANT:

-En primer lloc el video ens parla del gran canvi que han sofert els ordinadors en els últims anys, ja que els primers ordinadors només podien treballar amb números i poc a poc van anar afegint-hi textos, sons i imatges.
Gràcies a aquests avenços s'ha pogut aconseguir una millora de la comunicació humana.
-Ted Nelson va elaborar un projecte que va aportar moltes innovacions com els termes hipertext i hipermèdia per a definir la informació relacionada o en xarxa.
-Una altra de les noves aportacions és la que va fer l'equip de Douglas Englebart amb la creació del ratolí que permetia la comunicació d'anada i tornada entre la persona i l'ordinador; la van denominar Comunicació interactiva.
- Més endavant va apareixer el CDRom i amb ell els videojocs; però la interactivitat que s'establia era d'una persona amb ella mateixa.
- Així amb l'aparició d'internet la interacció es pot realitzar amb altres persones per a comunicar-nos; i les seves aplicacions poden ser de tot tipus: tant lúdiques, educatives, socials, laborals...
- I per acabar el video ens explica que la clau de l'interactivitat és la interfície, ja que és la que ens permet la comunicació entre la persona i l'ordinador.

Declaració d'intencions

Amb la creació d'aquest bloc pretenc recollir totes les activitats que durem a terme en aquests anys d'estudi a la Blanquerna, així com compartir coneixements i vivències amb els companys i professors.
Intentaré que aquest espai sigui una eina de treball més; amb les avantatges que comporta poder tenir totes les activitats, treballs, apunts... disponibles des de qualsevol lloc.

Agrairé qualsevol ajuda i comentaris que vulgueu fer.

Fins aviat.

Gemma