dijous, 26 de novembre de 2009

Setmana Blanca: Auditori


El divendres 20 de Novembre vàrem anar a l'Auditori a escoltar un concert pensat per a nens d'educació infantil: Corda i descorda.
Un servei educatiu envoltat de música en directe, instruments i activitats pensades per als infants.

L'objectiu d'aquest projecte és:
- Ser un nucli coordinador i dinamitzador de tot el referent a educació musical a Catalunya.
- Promoure, incitar i acompanyar la reflexió, la renovació i el canvi.
- Apropar i normalitzar la relació entre el públic i la música.
- Dissenyar concerts i activitats que facilitin el gaudi de l’audició en directe a totes les persones que hi assisteixin, siguin infants, joves o adultes, i tinguin o no cultura i coneixements musicals.

En la visita que vàrem realitzar nosaltres vam veure el museu, ens varen fer una petita explicació a una sala on després vam poder tocar diferents maquetes d'instruments i per últim El Concert!!

Corda i descorda:
"És un concert on els protagonistes descobreixen les diferents sonoritats dels instruments de corda mitjançant la música, la màgia, la comicitat i la imaginació. Durant el concert es podrà sentir un repertori variat que engloba des de les cançons tradicionals catalanes al blues passant per grans pilars de la música clàssica com Mozart, Shubert, Brahms i Bartók."
(pàgina web de l'auditori)

Des de la pròpia experiència m'agradaria dir que em va agradar molt aquesta manera tant diferent d'enfocar un concert per a infants tan petits. I que personalment em vaig sentir molt còmoda i entusiasmada amb aquesta vivència.

Setmana Blanca: Teia Moner


El dimecres dia 18 de Novembre, la Mireia Palomo i jo, juntament amb altres grups de diferent seminaris vàrem anar a la biblioteca municipal de Sabadell a veure l'espectacle de titelles: El somni d'una nit d'estiu, que realitzava el grup: Teia Moner.

Aquesta companyia disposa d'una gran varietat d'espectactes per a tots els públics:

Els destinats a públic infantil i tots els públics son:

- GALAXIS: Contes de l'univers (per a tots els públics)
- XEFS
- NO EM PRENGUIS EL NÚMERO
- SOMNI D'UNA NIT D'ESTIU
- CONTES TEL·LÚRICS
- RECEPTÀRI
- CONTES A L'OMBRA

L'espectacle que vàrem veure nosaltres està inspirat en l'obra W. Shakespeare.
Les titelles estan fetes amb espuma, retallades i inspirades en fruites i verdures.


Per a que us en feu una idea us penjo un petit vídeo:Setmana Blanca: MNAC


El dimarts dia 17 de Novembre, el segon dia de la setmana blanca vam anar a l MNAC a conèixer les propostes educatives de que disposa el museu. Des d'educació infantil fins a la gent gran, passant pels joves, les famílies... disposa de recursos i activitats per a tothom.
Com som estudiants d'educació infantil la visita va estar enfocada en els dos projectes que tenen en vigor actualment, pensats per aquest grups d'edat que comprèn dels 3 als 5 anys: So i color: Aproximació a l'art romànic i Dansa de fades i follets.

En el meu cas vaig anar a veure: "Dansa de fades i follets" una visita plena de màgia i de coneixements molt interessants, per a fer una primera aproximació als infants en el món de l'art.
La visita ens la van presentar com si nosaltres fóssim els infants que anirien a veure-la i amb la col·laboració de tots va ser una experiència molt maca.
Vàrem començar la visita per aquest quadre i vàrem conèixer a la titella "la goteta d'aigua".

Envoltats en la màgia dels quadres de fades i follets vàrem anar passant per diferents sales i vàrem conèixer diferents autors i les seves obres.

Setmana Blanca: NATUPARK

El dilluns dia 16 vàrem anar a NATUPARK, el bosc tancat o el jardí de cordes, un nou concepte d'activitats lúdiques i pedagògiques dins l'entorn natural. El parc consisteix d'uns circuits on hi podem trobar: ponts tibetans, tirolines, lianes, troncs oscil·lants, de xarxa, nepalès... en resum 118 jocs.
La sortida va estar pensada des de l'assignatura de Educació física, per a conèixer aquest recurs tant interesant per a realitzar amb els nens d' educació infantil, ja que el parc disposa d'un espai pensat per a nens petits (de 3 a 5 anys).
Va ser una experiència molt divertida, però alhora també em va servir per a la meva superació personal, ja que en alguns trams del jardí em costava molt travessar-los i un cop vaig acabar em vaig sentir molt realitzada.
Aquesta reflexió em serveix per aplicar-la també als nens que visiten el parc, per veure que ells també es superen a si mateixos, i el fet d'haver-ho viscut en primera persona em fa valorar més les capacitats motores que es treballen en aquesta experiència: la coordinació, la força, l'equilibri, la destresa...


dimarts, 24 de novembre de 2009

Seminari Dimarts 24 de Novembre

En el darrer dia de seminari vam fer un berenar degut a que la tutora, la Loles, es va casar dissabte i ens va explicar com ho va viure.
Després dos companys van presentar una noticia : Los niños ingleses tendrán educación sexual en primaria.
Ens vam engrescar en un debat per a conèixer les diferents opinions, i en com a canviat l'educació sexual al llarg dels anys, el sexe com a tema tabú, experiències divertides viscudes per nosaltres, com l'escola ajuda als pares a ensenyar als nens...

En definitiva:
Hem de saber adaptar els continguts de l'educació sexual.

dissabte, 21 de novembre de 2009

Edu 365 i Educàlia

edu 365 i educalia


Aquest document el vam realitzar conjuntament amb la meva companya de classe Mireia Palomo

divendres, 20 de novembre de 2009

Presentació DRETS DELS INFANTSAquesta presentació anava acompanyada d'una musica però per política del youtube no la podem sentir.
Espero que us agradi, les imatges són molt maques i impactants igualment.

20 anys de la convenció dels Drets dels Infants

Amb motiu del vintè aniversari de la Declaració dels drets dels infants, us vull mostrar unes imatges d'una actuació que vaig realitzar amb els companys del cicle d'Educació Infantil, l'any passat.
Després de molts assaigs i nervis aquest és el resultat: una manera diferent de celebrar aquest dia tant important per a tots els nens d'arreu del mon i una manera de fer arribar a la gent l'essència d'aquest dia.
Espero que us agradi:

dilluns, 16 de novembre de 2009

Seminari Dimarts 10 de Novembre i dijous 12.

El dimarts a seminari vàrem veure la pel·lícula de Billy Eliot.

Aquesta pel·licula explica l'historia d'un nen que lluita contra els estereotips i els prejudicis d'una comunitat patriarcal, pobre i de ment tancada, a Anglaterra. Billy viu amb el seu pare, el seu germà i la seva avia. Una vegada a la setmana va al gimnàs a practicar boxe, cosa que l'obliga el seu pare. La seva vida tindrà un gir inesperat quan decideix unir-se a un grup de nenes que fan ballet. Billy haurà d'nfrentar-se als seus propis prejudicis i els de la gent del barri.L'única persona que el recolza es Mrs. Wilkinson, la professora de dansa, que veu en Billy les condicions per ser acceptat a l'escola del Royal Ballet.

El dijous, vàrem començar un debat sobre la pel·licula, on vam parlar per exemple, de la diferencia entre Genere i sexe.
Genere es refereix més a la part social (a les activitats, jocs...) on la societat influencia a la discriminació. Per exemple a les feines es difícil veure una noia aeronàutica o un noi secretari. En canvi el sexe es refereix a la part física de la persona, al fet de ser d'un sexe i manifestar-se com a tal.
Billy, viu més un problema de gènere que no de sexe, com el seu millor amic.
Després ens vam engrescar parlant de temes relacionats com el fet que els pares ja des d'abans de néixer ja classifiquen el sexe del nadó, o també que, a les escoles s'intenta oferir més igualtat però encara ens trobem amb desigualtats.

Vàrem parlar també dels estereotips que ens marca la societat, la publicitat, la televisió... i vam posar com a exemple Hanna Montana, o els anuncis de joguines.

dissabte, 7 de novembre de 2009

Google Docs

El darrer dia de TIC vàrem fer una pràctica sobre els documents de Google, vàrem crear un document de text, una presentació i un formulari per a observar el seu funcionament i utilitats.
Per a poder crear documents de google hem de tenir prèviament un compte gmail.
Per començar entrem a la pàgina de gmail personal i a la part superior trobem l'opció documents, hi entrem i veiem la pàgina principal amb diverses opcions.

1:Per a començar crearem un document de text:
- Cliquem sobre el boto:

- I després sobre:

S'ens obre una pantalla nova amb una pàgina en blanc per a poder escriure.
Si es vol compartir el document de text cliquem sobre el botó
i posteriorment:
Escrivim les adreces de les persones a les que es vol invitar i ja podem compartir el document.
El nostre grup hem creat un document on comentem els possibles llocs on anirem a veure el concert que ens demana la Reina des de l'assignatura de música.

2: Ara farem una presentació:
Com en el cas d'abans cliquem a i posteriorment a s'ens obrirà un assistent per a crear presentacions i ja podem començar a fer-la.
En el nostre cas hem creat una presentació que tracta sobre els exàmens.

3: I per últim crearem un formulari acompanyat d'un full de càlcul per a visualitzar els resultats.

Igual que en els darrers documents cliquem a i posteriorment .
En aquest cas consisteix en escriure una serie de preguntes per a que els usuaris puguin contestar-les. Un cop fet això podem veure que se'ns a creat un formulari amb les respostes de les persones que han omplert el qüestionari.
Nosaltres em fet un formulari que tracta sobre el bloc.

Seminari dijous 5 de Novembre

El darrer dia de seminari vàrem anar a una classe que tenia ordinador per a mirar els nostres blocs, però abans, la Loles ens va explicar la planificació de la "Setmana Blanca".
Per a que ens en fem una idea:
- El dilluns dia 16 de Novembre anirem al Bosc Tancat des de l'assignatura d'Educació física,
- El dimarts anirem al MNAC des de l'assignatura de Plàstica,
- Dimecres serà un dia lliure on hem d'anar a un servei que tingui oferta educativa;
- El dijous a l'escola Joan XXIII per a l'assignatura de Comunicació i TIC,
- i el divendres anirem a l'Auditori per a Música.

Sobre els blocs vàrem estar mirant cada un, i la Loles ens va ajudar a millorar algunes coses com l'organització de les parts que es requereixen o altres detalls.
En el meu cas he rectificat el títol del bloc i l'estructura dels elements així com he afegit un RSS per al Delicious.

dijous, 5 de novembre de 2009

Delicious

Delicious és un servei per a l'organització d'adreces d'interès per mitjà d'una pàgina web social en la que ens permet pujar a la xarxa les adreces que a nosaltres ens interessen.
Antigament s'emmagatzemaven a l'ordinador personal, però això comportava alguns desavantatges, com ara, el fet que si es necessitava una pàgina web des d'un altre ordinador, no la tenies guardada i l'havies de tornar a buscar. En canvi amb delicious pots guardar les pàgines que t'interessen i des de qualsevol ordinador amb connexió a internet hi pots accedir.
També te l'opció de posar-hi etiquetes amb paraules clau i això permet una cerca més ràpida.
Com a última característica diria que és un servei que et permet compartir les pàgines amb altres usuaris de Delicious.

Per a que en veieu el funcionament us deixo la meva pàgina amb algunes de les adreces d'interès que hi he posat.

dilluns, 2 de novembre de 2009

Pràctica de TIC: Audacity

Audacity és un programa lliure de gravació i edició d'àudio.

Ens permet:

  • Importar i exportar Wav, Mp3 i Ogg Vorbis
  • Gravar i reproduir sons.
  • Editar les cançons i retocar-les amb moltes opcions com ara: retallar, copiar, enganxar, efectes digitals, eliminació de sorolls...
Per a veure com funciona el programa hem fet un exercici a classe per a posar-ho en pràctica.
Jo he triat una cançó de Fito&Fitipaldis hi he provat diverses opcions que ara explicaré:

- Per començar obrim l'Audacity i la cançó. Observem que surten dos bandes de so ja que les cançons són en estèreo.
- Tallem la cançó en diferents trossos: seleccionant el tros que vols eliminar i editar- esborrar.
- Per a silenciar la cançó: seleccionar el tros que es vol i editar-silenciar àudio.
- Per a disminuir la veu d'un tros de la cançó: selecciones i amb l'opció Cross fade in (de més fluix a més fort) o sinó, Cross fade out ( de més fort a més fluix)
- Per a gravar un so damunt la cançó: Situem el cursor allà on es vol gravar i cliquem a Gravar i un cop fet cliquem parar.


Arts Plàstiques en l'Educació Infantil: Un primer contacte amb la blogosfera

Navegant per la xarxa hem pogut trobar una gran diversitat de pàgines que ens presenten activitats manuals per a realitzar per infants d'entre 0 i 6 anys. Podem trobar, des de blocs o pàgines d'escoles que publiquen fotografies, vídeos i explicacions per a que tothom pugui dur a terme les activitats, pàgines web com xtec, pàgines o blocs personals de gent admiradora de les activitats plàstiques...
Ens a semblat molt interessant reunir diverses pàgines entre els membres del grup de "blogosfera", així com participar a les pàgines deixant comentaris i altres pàgines que no estaven enllaçades.
Aquí us deixem un parell d'aquestes pàgines per a que us divertiu mirant-les i us serveixin d'ajuda en el dia a dia amb els infants i a poc a poc anirem enllaçant moltes més pàgines i comentant-les entre tots.


Si investigueu per dins aquesta pàgina web trobareu diferents treballs que han realitzats els alumnes d'aquesta escola.


Un aspecte que ens ha semblat interessant ha estat que mentre anàvem navegant per la xarxa ens hem topat amb la mateixa pàgina web enllaçada des de diferents punts de la xarxa.
Nosaltres l'hem trobat des del google

i després l'hem vist des de la pàgina de l'Xtec.cat

Conferència

El darrer dia 21 d'Octubre vàrem assistir a una conferència que
feia Ana del Barrio Saiz a l'Auditori de la facultat, on ens presentava un projecte per a crear espais per al diàleg, que dur a terme a escoles d'Holanda.
Per si en voleu saber una mica més aquí us penjo el power point amb una breu explicació de la xerrada.

Presentació QUI ÉS?!

A la darrera classe de Comunicació vàrem presentar les nostres presentacions de power point i els nostres vídeos. Com ja es va comentar a classe, els nivells eren molt variats ja que hi ha gent que ha tractat més aquest tipus de suport i d'altres que no l'havien fet servir mai. En tots dos casos m'agradaria dir que m'han agradat molt totes les presentacions i ha estat una classe molt amena i entretinguda.
Aquí us deixo la meva presentació, espero que us agradi:

QUI ÉS?

Seminari dijous 29 d'octubre

El darrer dia de seminari el vàrem dedicar a parlar del treball de Vida Quotidiana, basant-nos en el seu format, es a dir, en la manera que cadascú havia fet el treball, les errades i les parts que estaven ben fetes. Un cop analitzats tots els treballs la Loles ens va explicar com ho havíem de fer i el protocol de Blanquerna per a una bona presentació dels treballs.

La Marta Delgado ens va explicar el conte de la castanyera, molt adient per a l'època, i molt entretingut ja que va ambientar el conte amb un cistell amb castanyes, i com a suport per a explicar el conte va portar uns dibuixos. En acabar ens va demanar que dibuixéssim la castanyera i que en pengéssim el dibuix al blog. Us penjo el dibuix del conte que va fer servir.