dilluns, 26 d’octubre del 2009

Pràctica de TIC: Gimp Imatges















1. Fotografia original















2.Fotografia escalada















3. Fotografia retocada









4. Fotografia retallada

Explicació de la pràctica:

A la classe de TIC de la setmana passada vàrem conèixer el programa GIMP, que serveix per a fer tractament de fotografies, com ara retallar, escalar, retocar... i moltes altres possibilitats.
En Jordi ens va posar una pràctica per a fer al nostre blog que consisteix en:
- Realitzar una fotografia amb una càmera.
- Retallar-ne un troç.
- Escalar la foto original.
- Esborrar un objecte que hi hagi a la fotografia.

1.La primera imatge que veieu és l'original, que vaig realitzar amb la càmera, i te una amplada de 2816 Píxels, una alçada de 2112 píxels i per tant, si multipliquem les dues xifres ens dona un resultat de 5947392 píxels, que dividit per 1000 resulta a 5,9 megapíxels, que són els que te la càmera amb la que vaig fer la fotografia.

2. Per a escalar la imatge que veieu en segon lloc he clicat sobre l'opció "Escalar imagen" i en l'apartat "tamaño de la imagen" he reduit l'amplada i l'alçada, unint les dues amb el símbol que apareix al costat, per a no perdre les proporcions de la imatge. Un cop fet això he guardat la imatge en JPG.

3. En tercer lloc he retocat la fotografia traient un quadre de kandinsky dels que es poden veure al fons de la fotografia. Aquesta part he de dir que m'ha costat bastant ja que és difícil igualar el color del fons.
Per a fer-ho he provat amb un parell d'eines que trobem al GIMP: L'eina de "clonado" que serveix per a clonar una part de la fotografia allà on es vulgui, i també he fet servir l'eina de "selección difusa", que es basa en difuminar les parts de la fotografia que tu selecciones.


4.Per últim, he retallat la foto original amb l'eina de: "Herramienta de selección de rectangulos", ajustant el "lienzo" a les capes (a la secció de "Imagen"). Per acabar he guardat la fotografia en format JPG, amb una qualitat del 100%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada