dilluns, 16 de novembre del 2009

Seminari Dimarts 10 de Novembre i dijous 12.

El dimarts a seminari vàrem veure la pel·lícula de Billy Eliot.

Aquesta pel·licula explica l'historia d'un nen que lluita contra els estereotips i els prejudicis d'una comunitat patriarcal, pobre i de ment tancada, a Anglaterra. Billy viu amb el seu pare, el seu germà i la seva avia. Una vegada a la setmana va al gimnàs a practicar boxe, cosa que l'obliga el seu pare. La seva vida tindrà un gir inesperat quan decideix unir-se a un grup de nenes que fan ballet. Billy haurà d'nfrentar-se als seus propis prejudicis i els de la gent del barri.L'única persona que el recolza es Mrs. Wilkinson, la professora de dansa, que veu en Billy les condicions per ser acceptat a l'escola del Royal Ballet.

El dijous, vàrem començar un debat sobre la pel·licula, on vam parlar per exemple, de la diferencia entre Genere i sexe.
Genere es refereix més a la part social (a les activitats, jocs...) on la societat influencia a la discriminació. Per exemple a les feines es difícil veure una noia aeronàutica o un noi secretari. En canvi el sexe es refereix a la part física de la persona, al fet de ser d'un sexe i manifestar-se com a tal.
Billy, viu més un problema de gènere que no de sexe, com el seu millor amic.
Després ens vam engrescar parlant de temes relacionats com el fet que els pares ja des d'abans de néixer ja classifiquen el sexe del nadó, o també que, a les escoles s'intenta oferir més igualtat però encara ens trobem amb desigualtats.

Vàrem parlar també dels estereotips que ens marca la societat, la publicitat, la televisió... i vam posar com a exemple Hanna Montana, o els anuncis de joguines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada