dimecres, 23 de desembre del 2009

Jclic

JClic és un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per realitzar diferents activitats educatives com un trencaclosques, asociacions, paraules creuades.
Les activitats es presenten en projectes, és a dir, un conjunt d'activitats relacionades entre sí.
JClic es desenvolupa en una plataforma Java, que és un projecte de codi obert.

Un cop em conegut el programa farem una activitat:
Prèviament em de crear una carpeta on hi guardarem tot allò que volem fer servir per a crear el nostre JClic: ja siguin imatges, vídeos, sons...
Ja tenim la carpeta creada i guardada al nostre ordinador, entrem a la pàgina de Jclic i ens descarreguem JClic author, que ens servirà per a crear i modificar projectes JClic, com també convertir l'antic format Clic 3.0 o també ens permet publicar activitats dins d'una pàgina web.
Instalem i obrim el programa JClic author i observem les seves parts:




Anem a arxiu: Nou projecte i posem un nom al nostre projecte (ex: Fruites)


Ja tenim el projecte creat, ara ens situem a la segona pestanya: Mediateca i afegim tots els arxius que volem fer servir per a crear les activitats.



Un cop fet anem a la tercera pestanya: Activitats i ens trobem amb una gran quantitat d'activitats per fer; triem la que més ens agradi (per exemple: Puzzle de intercambio), posem un nom a l'activitat i triem la "pell", és a dir, el color que volem per a l'activitat.
A la següent pestanya: 'Ventana', podem modificar els colors de fons de la finestra.
Seguim a la pestanya de 'Mensaje' i hi afegim un missatge que sortirà al principi de l'activitat com a títol i el missatge del final quan la persona que jugui acabi de fer l'exercici, o un missatge d'error si la persona no se'n surt amb el joc.
A la darrera pestanya: 'Panel' triem la quantitat de columnes i files que volem, així com el tipus d'encaixos que desitgem i la imatge per a fer el trencaclosques.


Un cop em finalitzat el projecte podem veure una previsualització clicant en aquest icono:

Per acabar: guardem el projecte a una carpeta juntament amb les fotografies que em fet servir i anem a la pestanya d' Eines i creem una pàgina web amb l'opció 'Crear pagina web...'.

I ja tenim el nostre JClic fet!

Us deixo la pràctica que vam realitzar a classe per a que veieu el resultat final.
Espero que us agradi i us animeu a provar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada